Ivan Lovrinović kandidat koalicije Jedina opcija i Živog zida za gradonačelnika Zagreba

21.04.2017.Vijesti

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) koji dolazi iz redova koalicije Jedina opcija zajednički je kandidat za gradonačelnika Zagreba stranaka Živog zida, Promijenimo Hrvatsku i još nekih koje će im se priključiti, objavio je glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić na konferenciji za novinare ispred zagrebačke Gradske skupštine.

Lovrinović je poručio da će kad postane gradonačelnik prvo otvoriti vrata i prozore svih ureda grada Zagreba iz kojih se upravlja, dobro ih propuhati, da Zagreb prodiše. Nikada u ovom gradu nije bilo više napuštenih poslovnih prostora, blokiranih ljudi, nezaposlenih, ovršenih. Nikada nije više bilo ljudi koji iseljevaju iz Zagreba, a svi znamo do prije 10, 20 godina da su se svi useljavali u Zagreb. Grad Zagreb je također teško obolio, ovom gradu treba novi čovjek, nova svježina, a ono što ću prvo napraviti kad postanem gradonačelnik jest da ću otvoriti vrata i prozore svih ureda grada Zagreba iz kojih se upravlja, dobro ih propuhati, da Zagreb prodiše, poručio je Lovrinović.

Predsjednik Živog zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić rekao je da je danas prvi dan skupljanja potpisa u gradu Zagrebu te da se potpisi već skupljaju. Mi još jedanput pokazujemo kao Živi zid i koalicija da nam nisu bitne fotelje, da nam nisu bitna mjesta na listama nego da nam je bitan najbolji rezultat i najbolji program i da nam je svima zajednički cilj da Zagreb živi bolje. Prošavši Hrvatsku zadnjih mjeseci svuda sam poslao istu poruku – mi se borimo protiv nepotizma, protiv klijentalizma, protiv onih koji su bili na vlasti, a zna se tko je bio na vlasti zadnjih 16 i više godina i ovdje u gradu Zagrebu. Znamo što se sve događalo u Zagrebu, istaknuo je Sinčić. Najavio je da će se program predstaviti sljedeći tjedan.

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, koji je još do danas slovio kao mogući kandidat Živog zida za gradonačelnika Zagreba i kao takvog ga najavljivao i predsjednik Sinčić, rekao je kako je sretan što može podržati kolegu Lovrinovića. Smatram da je to strateška odluka u interesu građana grada Zagreba i da je naša koalicija pobjednička koalicija usprkos svim glasinama koje su se od strane medija u prošlosti plasirale. Mi smo i dalje zajedno, idemo zajedno na ove izbore, ostvarili smo uspjeh na predsjedničkim izborima, bili smo iznenađenje na parlamentarnim izborima i sada je pred nama posljednja stepenica – a to su lokalni izbori koje očekujemo da ćemo s odličnim uspjehom također savladati, poručio je Pernar.

Izvor: http://vijesti.hrt.hr