Kaznena prijava

01.03.2022.Vijesti

Prof. dr. sc.  Ivan Lovrinović

Predsjednik političke stranke PROMIJENIMO  HRVATSKU

Dobriše Cesarića 6, 10360 Sesvete

Mob: 091 607 0222

e-mail: promijenimo.hrvatsku@gmail.com

 

 

                                                                                                         USKOK

                                                                                                   Gajeva 30a, 10 000 Zagreb

 

 

 

 

K A Z N E N A   P R I J A V A

 

 

 

protiv:

 

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske

Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova

Vili Beroš, ministar zdravstva

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)

Ivana Pavić Šimetin, pomoćnica ravnatelja HZJZ

Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja HZJZ

Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja

Alemka Markotić, članica Stožera civilne zaštite RH

Damir Trut, zamjenik načelnika stožera civilne zaštite RH

Zvonimir Šostar, ravnatelj nastavnog zavoda A. Štampar

Načelnici stožera civilne zaštite po županijama

Robert Šveb, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije

Marija Nemčić, ravnateljica poslovne jedinice Program HRT

Gordan Jandroković, predsjednik sabora

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore

 

 

Zbog počinjenja kaznenih djela:

 

 1. Zločina protiv čovječnosti, opisano i kažnjivo sukladno članku 90. st. 8., 9., 10. i 11. KZ-a (110/1997, 27/1998, 50/2000, 129/2000, 84/2005, 51/2001, 111/2003, 190/2003, 105/2004, 71/2006, 110/2007, 152/2008, 57/2011, 77/2011, 125/2011, 143/2012, 56/15, 61/15, 101/17, 118/18, 126/19, 84/21, u daljnjem tekstu KZ-a)

 

 1. Mučenje i drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje, opisano i kažnjivo prema članku 104. KZ-a

 

 1. Povreda slobode mišljenja i izražavanja misli, opisano i kažnjivo sukladno čl.127. KZ-a

 

 1. Povreda slobode vjere, opisano i kažnjivo sukladno članku 130. KZ-a

 

 1. Zlostavljanje na radu, opisano i kažnjivo sukladno članku 133. KZ-a

 

 1. Protupravno oduzimanje slobode, opisano i kažnjivo sukladno članku 136. KZ-a

 

 1. Prisile, opisano i kažnjivo sukladno članku 138. KZ-a

 

 1. Nedozvoljene uporabe osobnih podataka, sukladno članku 146. KZ-a

 

 1. Nesavjesnog liječenja, opisanog i kažnjivog prema članku 181. KZ-a

 

Obzirom da su svi okrivljenici djelovali zajedno i udruženo radi počinjenja navedenih kaznenih djela u stjecaju, kroz dulje vremensko razdoblje na području RH, a koji traje od veljače 2020. do danas, sukladno članku 328. KZ-a, ova prijava predaje se na postupanje USKOK-u.

 

 

Obrazloženje:

 

 1. Zakonski okvir

 

Ravnateljstvo civilne zaštite je odjel Ministarstva unutarnjih poslova, na čelu s odgovornim resornim ministrom Davorom Božinovićem kojeg je kao člana Vlade postavio Predsjednik Vlade.

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo  (HZJZ) je vodeća javnozdravstvena ustanova u regiji i zemlji.

 

Hrvatska radio televizija, u nastavku HRT, obavlja djelatnost pružanja javnih radiodifuzijskih usluga te joj Republika Hrvatska osigurava samostalno i neovisno financiranje.

 

U obavljanju svoje djelatnosti HRT je neovisna od političnih utjecaja i komercijalnih interesa.

 

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu sa resornim ministrima postavljenim od strane Vlade RH su izvršna vlast RH koja ostvaruje svoju vlast nad građanima RH. Sve navedene ustanove i odjeli odgovaraju građanima RH obzirom na svoju javnu ovlast te ovlaštenja koja su isti dobili na temelju demokratskih i parlamentarnih izbora građana.

 

Sva navedena kaznena djela počinjena su za vrijeme pandemije COVID-19, donošenjem raznih mjera, kršenjem ljudskih prava te zlouporabom javnih medija.

 

 

 

 

 

 1. Činjenični opis kaznenog djela i opis kriminalne radnje osumnjičenika

 

Od veljače 2020. godine okrivljenici su zajedno i udruženo, a bez provjere opravdanosti i razmjernosti svojih odluka, kršili ustavna prava građana te nad istima kao žrtvama provodili sva gore navedena kaznena djela donošenjem svojih odluka kojim stavljaju iste u nepovoljan, ugrožavajući, ponižavajući i diskriminirajući položaj.

 

Kao odgovorne osobe u nadležnim ministarstvima i tijelima, isti su zanemarili postupati s dužnom pažnjom ocjene razmjernosti ugroze kod kršenja temeljnih ljudskih prava, u svom postupanju i donošenju odluka te iako bez odgovarajućeg stručnog znanja, selektivno su putem javne televizije kao sredstvom počinjenja kaznenih djela, plasirali isključivo jednostrana mišljenja jedne skupine znanstvenika vezano za opasnost COVID-19, posljedica COVID-19 te utjecaja mjera i cjepiva na zdravlje građana. Svi okrivljeni kroz cijelo inkriminirano razdoblje su znali da postoji više znanstvenih radova priznatih znanstvenika koji imaju drukčije mišljenje o COVID-19 pandemiji, no isključivo je korištena nasilna medijska propaganda, temeljena na prisilama, prijetnjama, zastrašivanjima te osuđujućim ponašanjem prema mišljenjima koji nisu  istovrsna s mišljenjima okrivljenika.

 

Nejednako postupanje kao dokaz kaznene odgovornosti – Odluke o lockdownu

 

Za vrijeme proglašenja pandemije COVID-19 donesen je niz odluka pa je tako od 19. ožujka 2020. godine pa sve do 19. siječnja 2022. godine Stožer civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova donio više od 50 odluka o sprečavanju širenja zaraze, kojima su pod okriljem zaštite čovječanstva svjesno kršena ljudska prava, a da pri tome odgovorne osobe nisu izvršile odgovarajuće znanstvene provjere, procjene razmjernosti i opravdanosti navedenih mjera te njihov učinak na samo sprječavanje širenja zaraze. U ožujku 2020. godine donesena je odluka o sveopćem lockdownu, ograničavanju slobode kretanja, iako je u državi bilo svega 50 zaraženih osoba. S druge strane, u srpnju 2020. godine, kada je Vlada imala sveopći interes ukidanja mjera radi turističke sezone, provode se ukidanja mjera ograničavanja slobode, iako je tada bilo više stotina zaraženih osoba nego u ožujku 2020. godine kada se građanima potpuno ograničila sloboda. Takav proračunati obrazac ponašanja okrivljenih  ponavljao se više puta za vrijeme pandemije kada bi se u skladu s interesima vladajućih manipuliralo s ublažavanjem i pooštravanjem mjera, bez ujednačenog obrasca ponašanja. Tako su se pravile iznimke iznimaka u vidu dozvole procesije na Hvaru, iako je u cijeloj državi bilo ograničeno okupljanje na maksimalno 2 obitelji.

 

Sukladno navedenom, profesori infektologije i epidemiologije s najuglednijih svjetskih medicinskih sveučilišta Stanford, Yale, Harward i Oxford izvještavaju da su mjere Covid-19 beskorisne te da će u budućnosti nanijeti ogromnu i nepopravljivu štetu javnom zdravlju.

 

Prof. dr. Karina Reiss i mikrobiolog prof. Sucharid Bhakdi (prof. emeritus sa Sveučilišta u Mainzu) izjavio je da su klinička slika i smrtnost Covida-19 usporedivi s umjerenom godišnjom epidemijom gripe.

 

Prof. dr. Carl Heneghan (klinički epidemiolog, ravnatelj Centra za medicinu utemeljenu na dokazima Sveučilišta u Oxfordu) preferira švedski model. S početkom škole na jesen, kao i svake godine, 3-4 puta je više respiratornih infekcija, ali nije potrebno zatvarati škole i društva, kako mediji u Hrvatskoj objavljuju.

 

Unatoč naprijed navedenom, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da korona paket mjera donosi i veće kazne za one koji će se okupljati na javnim mjestima, kao i u trgovinama i ostalim zatvorenim prostorima, gdje je to određena zabrana druženja.

 

Ministar je predložio Vladi RH izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojima bi oni koji bi kršili mjere, pored plaćanja visokih kazni, mogli dobiti i zatvorsku kaznu čak i do 3 godine.

 

D o k a z :

 1. a) uvid u Odluke koje je donosila Vlada RH, načelnik Stožera i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović od početka tzv. pandemije, konkretno od 19. ožujka 2020. godine do 10. siječnja 2021. godine.
 2. b) uvid u Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 134/2020)
 3. c) ispitivanje svih osumnjičenika

 

Odluke i provođenje odluka okrivljenika o nošenju maski

 

Uredbama i Pravilnicima bile su propisane mjere ograničenja kretanja iz jedne općine u drugu, obveznog nošenja maski zbog virusa čija je smrtnost minimalna. Navedene mjere, uzrokovale su osjećaj tjeskobe, pojavili su se depresivni, anksiozni i drugi mentalni poremećaji,  otežano disanje ugrožava zdravlje ljudi. Takvo stručno mišljenje dala je Stručna svjetska federacija liječnika u listopada 2020. godine.

 

Maske ne djeluju u sprečavanju kapljičnih infekcija (objavljena analiza CDC, svibanj 2020. g. – „no significant reduction in influenza transmission with the use of face masks“). Mnoge studije ukazuju da maske ne djeluju u transmisiji viralnih respiratornih infekcije, a neke studije čak naglašavaju štetnost trajnog nošenja maski.

 

Radnici koji su u radnom odnosu i koji su zdravi, moraju nositi masku na poslu 8 ili više sati tijekom obavljanja posla. U povijesti čovječanstva nikada, niti jedna „zdravstvena kriza“ nije ograničavala disanje, jer je disanje osnovna fiziološka funkcija života.

 

Maska je pomoćni medicinski proizvod. Dugotrajno nošenje maske može uzrokovati infekciju dišnih putova, jer tijekom izdisaja izdišemo floru koja se ne nalazi u plućima, već u ustima i držimo je u maski. Tako se u maski zadržavaju mikroorganizmi koji ne pripadaju plućima. Udišući zrak, udišemo i tu nakupljenu oralnu floru iz maske natrag u pluća. Obvezno nošenje maski u javnom okruženju, odnosno na otvorenom, s takvim medicinskim nalazom, neprihvatljivo je i namjerni je uzročnik mnogih bolesti bolesti kod svih stanovnika RH, kao na primjer: kožne infekcije, poremećaji neurološkog sustava (glavobolja, vrtoglavica, gubitak svijesti, umor, smetnje pamćenja i koncentracije), kardiovaskularnog sustava (zaduha, tahikardija, povišeni tlak), smetnje u komunikaciji itd.

 

Obvezno nošenje maski u javnom okruženju, odnosno na otvorenom, s takvim medicinskim nalazom, neprihvatljivo je i namjerni je uzročnik bolesti kod svih stanovnika RH. U skladu s općom znanstvenom doktrinom, prof. dr. Jay Batacharya sa Sveučilišta Stanford, objasnio je da su mjere poput PCR testiranja, snimanja kontakata i propisano obvezno nošenje maski pogreška koja samo uzrokuje neželjenu paniku.

 

Nakon nekoliko sati nošenja maske, pluća su izložena velikom naporu kod većine građana, pod pretpostavkom da gotovo 1.300.000 ljudi radi u Hrvatskoj i obvezno je nositi maske na radnom mjestu, ali i na otvorenom. Tu je još i oko pola milijuna djece i mladih u školama i fakultetima.

 

Vlada RH namjerno nije upozorila ljude na kontraindikacije.

 

D o k a z:

 1. a) vještačenje kod sudskog vještaka medicinske struke o utjecaju maske na širenje virusa i štetnosti nošenja za zdravlje, po nalogu suda

 

Odluke i provođenje odluka o PCR testovima (test otkrivanja virusa Covid – 19)

 

PCR testovi se koriste kao glavni alat za utvrđivanje broja zaraženih tijekom proglašene pandemije COVID-19, iako PCR test nije dizajniran za dijagnostičke svrhe, što je tvrdio i sam Karry Mullis, izumitelj PCR  testa, za što je dobio 1993.  Nobelovu nagradu.

Unatoč tome, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)  je 23. siječnja 2020. usvojila RT-PCR test kao sredstvo za otkrivanje virusa SARS-COV-2, slijedeći preporuke Corman-Drostenovog protokola. Brojni znanstvenici su upozoravali da brojke pozitivnih  slučajeva  daju obmanjujuće rezultate koji služe za provođenju kampanje straha i nametanje svih mjera.

Skupina od 22 neovisna znanstvenika, pod nazivom International Consortium of Scientists in Life Sciences (ICSLS), proučavala je i recenzirala  Corman-Drostenov rad pronašavši “brojne tehničke i znanstvene pogreške”, ističući da ni “test ni sam rukopis ne ispunjavaju uvjete za prihvatljivu znanstvenu publikaciju.” Prema njima, ako se osoba testira sa PCR testom kod praga pojačanja od 35 ciklusa ili većim, (kao što je slučaj u većini laboratorija u Europi i SAD-u), vjerojatnost da je navedena osoba stvarno zaražena manja je od 3%, a vjerojatnost da je navedeni rezultat lažno pozitivan  iznosi 97%. https://cormandrostenreview.com/report/

 1. siječnja 2021., WHO priznaje da su SVI PCR testovi provedeni na pragu amplifikacije od 35 ciklusa (Ct) ili višem NEVALJANI, ali unatoč tome u praksi se i dalje ove nevažeće “procjene” koriste za opravdavanje svih neopravdanih zahtjeva i mjera.

 

Kako PCR testovi jako povećavaju broj slučajeva, a ne daju informaciju o oboljenju ili zaraznosti, treba ih odmah povući iz upotrebe. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske u potpunosti je bio upoznat s navedenim. O svojim nalazima prethodno su ga izvještavali i hrvatski znanstvenici, a također je imao i sve uvide u znanstvene radove i spoznaje inozemnih eksperata, ali se na sve oglušio.

 

Prof. dr. Jean-Francois Toussaint (direktor Instituta za biomedicinu i epidemiologiju u Parizu i suradnik  Sveučilišta Harvard) objasnio je da je epidemija COVID-19 u Europi gotova, a trenutna histerija posljedica je porasta PCR pozitivnih ljudi. Većina njih nema kliničkih znakova ili su samo lakše bolesni, samo nekolicini je ili će biti potrebno bolničko liječenje.

U svom govoru na Svjetskoj povorci slobode u Londonu 24. srpnja 2021. godine, dr. Reiner Fuellmich istaknuo je kako je Istražno povjerenstvo za koronu od 10.07.2020. godine saslušalo svjedočenja više od 110 cijenjenih stručnjaka iz cijelog svijeta iz kojih proizlazi da je lažno proglašena pandemija na osnovi lažnih „slučajeva“ utvrđenih lažno pozitivnim PCR testovima, prouzročila veće štete nego što bi prouzročio treći svjetski rat.

 

U Republici Hrvatskoj gotovo svi javni mediji zastrašuju stanovništvo svakodnevnim 24-satnim naglašavanjem broja PCR lažno pozitivnih osoba tzv. „slučajeva“, bez davanja podataka o pridruženim bolestima i starosti svih hospitaliziranih i umrlih PCR pozitivnih osoba. Porast broja dnevno pozitivnih ispitanika PCR-om uglavnom je posljedica povećanja broja dnevnih PCR testova. Temeljem ovih laboratorijskih rezultata, Vlada RH, slijedeći preporuke savjetodavne skupine pod vodstvom prof.dr.sc. Alemke Markotić, dr. sc. Krunoslava Capaka, epidemiologa Bernarda Kaića i ostalih  osoba koje donose odluke u zdravstvu, poduzima štetne restriktivne mjere. Hrvatske bolnice prestrašene su panikom i najavom nekontroliranog priljeva pacijenata, unatoč činjenici da tijekom cijele pandemije COVID-19 nisu liječile toliko respiratornih virusnih infekcija kao prethodnih godina, na primjer u ožujku 2019. godine. Prema izjavama na TV epidemiologa iz HZJZ Bernarda Kaića, sezonska gripa obuhvati od 50 do 60 tisuća stanovnika, a njih oko 20% bude hospitalizirano.

 

Masovno testiranje i svakodnevno isticanje broja PCR pozitivnih osoba plaši ljude i služi kao izgovor za štetne restriktivne mjere. Sve se mjere temelje na svakodnevnom lažnom porastu slučajeva COVID-19. Sve su te mjere nelogične, pravno neprihvatljive, nemoralne i zastrašujuće. Sve to je namjera Vlade RH, konkretno predsjednika Vlade RH, zajedno sa svojim suučesnicima u počinjenju kaznenog djela sa svim obilježjima zločina protiv čovječnosti iz čl. 90. st 8., 9., 10. i 11. Kaznenog zakona RH.

 

D o k a z :

 1. Ispitivanje prof. dr. sc. Krešimir Pavelić na adresu svjedoka
 2. Ispitivanje dr.sc Srećko Saldoljev na adresu svjedoka
 3. c) Ispitivanje prof. dr. sc. Valerije Vrček na adresu svjedoka
 4. d) Ispitivanje dr. sc. Srećko Sladoljev na adresu svjedoka
 5. e) Ispitivanje prof. dr. sc. Velo Markovski (videokonferencija)
 6. f) Ispitivanje prof. dr. sc. Mila Alečković Bataille (videokonferencija)
 7. g) Ispitivanje prof, dr. sc. Dedier Raoult (videokonferencija)
 8. h) Ispitivanje dr. Yeadon Michaela (videokonferencija)
 9. i) Ispitivanje prof. dr. Jean Francois Toussaint (videokonferencija)
 10. j) Po potrebi prijevod sudskog tumača
 11. k) Doprinos izumitelja testa prof. dr. Kary Mullis, dobitnik Nobelove nagrade za izum PCR testa
 12. l) ispitivanje svih osumnjičenika

 

Donošenje odluke i provođenje odluka o Covid potvrdama

 

U prosincu 2021. godine, također znajući da cijepljeni mogu prenositi zarazu i biti zaraženi, donosi se odluka o uvođenju Covid potvrda u kojem se bez ikakvog obrazloženja i bez ikakve znanstvene opravdanosti, prisiljava  necijepljene na testiranje prilikom ulaska u javne ustanove, te se necijepljene dovodi u stanje ponižavajućeg položaja i diskriminacije. Posebno je to izraženo i učestalo kod zaposlenika u zdravstvu, socijalnim službama i obrazovanju.

 

Međutim, u renomiranom svjetskom zdravstvenom časopisu Lancet objavljena je 28.10.2021. godine znanstvena studija koja potvrđuje da cijepljene osobe prenose virus COVID-19, kao i to da cijepljenje nije nikakvo jamstvo niti dokaz da osoba nije prenositelj virusa COVID-19. Istraživanje je utvrdilo da su cijepljene osobe zarazile 25% svojih kontakata, dok su necijepljene osobe zarazile 38% svojih kontakata unutar kućanstva. Time je na znanstveni način dokazano da cijepljene osobe prenose virus drugim osobama i dovode ih u izravnu opasnost razvijanja bolesti SARS COV-2 hospitalizacije i smrti što dokazuje da su okrivljeni već pri donošenju Odluke o Covid potvrdama znali o neučinkovitosti navedene potvrde.

 

Iz dokumenta Agencije za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva objavljenog 07.10.2021. godine pod nazivom „Izvješće o nadzoru cjepiva protiv Covid-19″ iz tablice 2 na stranici 13. vidljivo je da cijepljene osobe prenose virus COVID-19, kao i da je prema statusu cijepljenja u promatranom razdoblju  između 36. i 39. tjedna 2021. g zaraženo 266.094 osoba nakon primitka druge doze cjepiva, 32.028 osoba nakon prve doze cjepiva (prvu dozu primili 21 ili više dana prije testiranja) i 7.204 osoba nakon primitka prve doze cjepiva (prvu dozu primili 20 ili manje dana prije testiranja).

Iz službenih podataka o testiranjima i učinkovitosti cjepiva koje su proizvođači prezentirali European Medicines Agency (EMA) do dana 09.11.2021. godine proizlazi da je razlika u postotku razvijanja simptoma bolesti COVID-19 između cijepljenih i necijepljenih kod cjepiva BIONETCH i PFIZER 0,84%, kod cjepiva MODERNA 1,23%, kod cjepiva ASTRAZENECA 1,74%, i kod cjepiva JANSSEN 1,18%. Te minorne razlike ukazuju na činjenicu da su stope zaraze cijepljenih osoba neznatno manje od stope zaraza necijepljenih osoba.

Osobe koje nemaju tzv. Covid potvrdu, a koja je ništa drugo već oruđe diskriminacije i prisile, jer vrši neetični psihološki pritisak na nedužne osobe, protuustavno i protupravno ih isključuje iz društvenog života, onemogućuje im se odlazak na posao, studiranje, odlazak liječniku i na specijalističke preglede. Oduzima  im se osnovno ustavno pravo na rad, diskriminira se na sve načine, kršeći pri tom sve konvencije o ljudskim pravima, Ustav RH, zakone, moralna načela i Nirnberški kodeks. Iz navedenog jasno se zaključuje da je jedini razlog uvođenja Covid potvrda u javni život – prisila građana na cijepljenje, a ne zaštita života i zdravlja građana. Covid potvrde, naplatni PCR testovi i prisilne maske su posebno grubo oduzimanje ljudskih prava i sloboda. To je u svojoj izjavi potvrdio i Branko Bačića, podpredsjednik HDZ-a: „Cilj uvođenja Covid potvrda je bio prisiliti ljude na cijepljenje“.(izvor:https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdzov-bacic-cilj-uvodjenja-covidpotvrda-je-bio-prisiliti-ljude-na-cijepljenje/2337201.aspx)   

 

Vlada RH uvezla je cjepiva u svrhu imunizacije stanovništva protiv bolesti COVID-19. Isticala je da je cjepivo sigurno, ispitano i da štiti od bolesti COVID-19, a što međutim, ništa nije istinito, a sve sukladno gore navedenom.

 

U RH je procjepljivanje započeto u prosincu 2020. godine i od tada je broj oboljelih naglo porastao, kao i broj smrtnih slučajeva. U razotkrivanju neznanja, neprofesionalnosti, iživljavanja i poslušnosti nalogodavcima u planu uništenja građana Republike Hrvatske pomogao je odvjetnik mr. sc. Mirnes Ajanović iz Tuzle (BiH), koji je gospođi Arni Šebalj, dipl. iur. novinarki hrvatskog portala dostavio dokument koji je uputio Agenciji za lijekove i medicinska sredstva i ostalim institucijama u BiH, temeljem kojega je došao u posjed „Uputstva za primjenu vakcine protiv COVID-19“, a koju ni do dan danas nitko od Vlade RH, stožera i medicinske struke, nije prezentirao javnosti, niti su Upute dostupne građanima u zdravstvenim ustanovama, posebno zato što se radi o eksperimentalnim cjepivima čiji sastav je nepoznat onima koji ga primaju.

 

D o k a z :

 1. a) ispitivanje Mirnesa Ajanovića iz Tuzle

 

Donošenje odluke i provođenje odluka o izolaciji za djecu i testiranje djece od strane roditelja

 

Posebno su okrivljenici odgovorni za uvođenje nepotrebnih mjera prema djeci, iako su imali spoznaje iz znanstvenih istraživanja i studija da djeca nisu ugrožena ovom epidemijom, kao i to da ih maske ne štite, a testiranja im mogu prouzročiti zdravstvena oštećenja. Ovo osobito u odnosu na doktore medicinske struke, Vilija Beroša i Radovana Fuchsa, koji su obrazovani u području medicine (Beroš) i biomedicine (Fuchs).

 

U siječnju 2022. godine, okrivljeni su donijeli odluku na temelju koje se provodi prisila na testiranje djece, iako  tvrde da testiranje nije obvezno što se u praksi pokazalo kao providno i brzo shvaćeno  lukavstvo jer ta neobveznost testiranja povlači sa sobom druge poslejdice.. Nejasnim uputama i priopćenjima kroz javne medije, roditelje su uvjerili da moraju jednom tjedno testirati svoju djecu. Kako je dokazano da su testovi netočni i da daju lažno pozitivne rezultate, statistički je vjerojatno da će se pojaviti brojni pozitivni slučajevi. Odlukom okrivljenih o korištenju testova provodi se diskriminacija prema djeci koja se ne testiraju, na način da ako se utvrdi pozitivan učenik iz njihovih kontakata da netestirani učenici moraju ići u izolaciju neovisno o simptomima, a ako se testiraju i imaju negativan nalaz onda mogu pohađati školu. To je oblik kažnjavanja, odnosno zatvaranja (kućnog pritvora), što u tom uzrastu može imati značajne psihološke posljedice. Pored toga, takve mjere nisu znanstveno utemeljene, što je najvažniji dokaz. Uostalom, dokazano je u brojnim studijama da karantene, izolacije, samoizolacije i lockdowni ne samo da nisu spriječili razvoj zaraze nego su je pojačavali, kao npr. u Australiji, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj, Kanadi itd.

 

Već dvije godine djeca su zbog mjera koje provodi Stožer civilne zaštite suočena nizom štetnih posljedica po psiho-fizičko zdravlje, poput: a) povećanja pretilosti u tom dijelu ppopulacije, b) pogoršanja mentalnog zdravlja i c) pogoršanja verbalne, motoričke i općenito kognitivne sposobnosti.

O povećanju pretilosti među djecom kao dokaz navodimo slijedeći izvor:

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2783690?utm_source=pocket_mylist

 

Glede utjecaja mjera Stožera na mentalno zdravlje provedeno je istraživanje u Hrvatskoj u kojem su sudjelovali  stručni suradnici u školama u RH (psiholozi, pedagozi, socijalni pedagozi), koji su   u odnosu na razdoblje prije pandemije primijetili kod učenika: 77,4% više ili značajno više simptoma depresivnih stanja, 87% više ili značajno više simptoma anksioznih stanja, te  75,8% više ili značajno više simptoma fobija i strahova.

 

O negativnim učincima pandemijskih mjera na verbalne, motoričke i općenito kognitivne sposobnosti djece dobar uvid u posljedice pruža istraživanje provedeno u SAD –

O utjecaju straha i stresa na djecu uslijed agresivnih mjera Stožera akademkinja Vida Demarin u svojoj knjizi kaže: “Emocije i stres značajno utječu na zdravlje i osjetljivost na patologiju, kao i na sposobnost oporavka od bolesti.”

 

Pored navedenog, testiranje je prepušteno roditeljima koji nisu kvalificirani niti obučeni za takve poslove te svojim nestručnim postupanjem mogu oštetiti sluznicu nosa djeteta, budući da je taj medicinski zahvat invazivna metoda rizična za ozljede i moguće trajne posljedice za njihovo zdravlje, jer se prodire duboko, s mogućnošću ozljede tanke koštane plohe koja dijeli mozak od nosnog dijela ždrijela. Takve zahvate mogu obavljati samo dobro obučene stručne osobe.

Dokaz:

 1. https://www.idi.hr/wpcontent/uploads/2021/08/P_NACIONALNO_PRACENJE_UCINAKA_PANDEMIJE_NA_OBRAZOVNI_SUSTA V-IDIZ-ZA_MEDIJE-FINAL.pdf – str. 24. i 25.
 2. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.10.21261846v1.full.pdf
 3. https://www.medix.hr/klinicka-psihoneuroendokrinoimunologija-pnei
 4. Ispitivanje – akademkinja, prof.dr.sc Vida Demarin na adresu svjedoka

 

 

Korištenje medija kao sredstva prisile, prijetnje, zastrašivanja, provođenja diskriminacije, osude i  izazivanja mržnje između osoba različitih mišljenja oko cijepljenja

 

Za HRT plaćamo mjesečnu naknadu za istinito i pravovremeno informiranje o svim bitnim temama i problemima u društvu. U tom smislu se pokazalo da HRT nije omogućio da se čuje i ona druga strana, odnosno znanstvenici i stručnjaci koji argumentirano iznose mišljenja o COVID-19 zarazi i koji dovode u pitanje učinkovitost ključnih mjera Stožera civilne zaštite. Na taj način se provodi cenzura, diskriminacija i jednostrano informiranje, što ne omogućava građanima da na temelju različitih mišljenja, argumenata i stavova formiraju svoje stavove.

 

Pored toga, HRT je sistematski provodio politiku zastrašivanja građana, jer je kontinuirano u svim najvažnijim informativnim emisijama jednostrano navodio brojeve zaraženih, onih u bolnicama, respiratorima i broj umrlih na dnevnoj razini. Vrhunac novinarske i uređivačke neetičnosti dostignut je kada su se u glavne informativne emisije stavljali prizori teško bolesnih ljudi na respiratorima u jedinicama intenzivne njege što nikada nije zabilježeno. Takve akcije su očito služile Stožeru da utječe na ljude koji se nisu cijepili, a HRT, odnosno njegovo rukovodstvo i urednici, bili su u službi takve politike Stožera. U tom smislu je jasno da je HRT suučesnik u zastrašivanju ljudi, što je kod određenog broja stvaralo psihološke pritiske, poticalo depresiju i druge oblike psiholoških poremećaja te dovelo do prihvaćanja mjera i medicinskih postupaka (npr. cijepljenja) bez stvarno informiranog pristanka jer su bili uskraćeni za potpunu informaciju. U informativnim i drugim emisijama HRT je dopuštao pojedinim stručnjacima i znanstvenicima da iznose nedokazane zaključke i upozorenja, poput onoga da cijepljeni imaju 20 puta veću zaštitu od onih kojih su preboljeli COVID-19 te da će se „ako se ne cijepimo ponovo puniti groblja“.

 

D o k a z :

 1. Alemka Markotić na HRT: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/koronavirus-1-2248706
 2. Alemka Markotić na Laudato TV.
 3. b) zatražiti pregled svih informativnih emisija HRT-a od ožujka 2020. do danas (kako bi se dokazao selektivan pristup odabiru stručnjaka i učestalost njihovih nastupa i kako bi se dokazala jednostrana politika HRT-a koja podrazumijeva diskriminaciju i cenzuru)

 

Okrivljenici su korištenjem javnog medija vršili zastrašivanja i prijetnje te provodili diskriminaciju među ljudima koji pristaju i ne pristaju na cijepljenje, te izravno izazivali mržnju među njima. Tako je s propagandom Vlade “Misli na druge – cijepi se” svakodnevno zastrašivano i manipulirano ljudima, na način da se među njima širi strah kako bi ih se prisililo na cijepljenje koje je po naravi dobrovoljno, dok su istovremeno uskraćivali informaciju da se radi o eksperimentalnom, neprovjerenom cjepivu. To se činilo sloganima i pojedinačnim odabranim svjedočanstvima u kojima se izjavljivalo kako je netko od njihovih bližnjih preminuo jer se nije cijepio, kako se necijepljenjem ugrožavaju životi cijepljenih i starijih i nemoćnih, a što nije bila istina. Iako je u listopadu 2021. godine dokazano da cijepljeni jednako prenose virus kao i necijepljeni, propaganda, prisila, diskriminacija i zastrašivanje su se nastavili.

 

Sve spoznaje su okrivljeni imali u trenutku provođenja nasilne propagande cijepljenja koja traje i danas, a o istom nisu informirali građane. Npr. ugledni hrvatski znanstvenik genetičar dr. sc. Tomislav Domazet Lošo u svom radu „The biology of retroposition – mRNA“ ustvrdio je da su neistinine tvrdnje proizvođača mRNA cjepiva da se ona ne mogu integrirati u genom. Naveo je i činjenicu da proizvođači nikada nisu testirali geno-toksičnost i kancerogenost cjepiva, stoga ne mogu izjavljivati da su cjepiva bezopasna. Biologija retropozicije koju navodi dr. sc. Tomislav Domazet Lošo, puno je starija od mRNA vakcinologije. Pregledavši sekvencu Pfizerovog cjepiva, ustvrdio je da upravo postoji jedan element koji pomaže ugradnju mRNA u genom što znači da cjepiva mogu mijenjati ljudsku DNK.  Za cjepivo Moderna nije uopće našao sekvencu! Okrivljeni o navedenoj spoznaji nisu informirali građane niti su ih informirali o istini o cjepivu.

 

Nepostojanje elemenata isključenja od odgovornosti radi sprečavanja širenja zaraze, obzirom da nije opravdana smrtnost uzrokovana COVID-19 virusom

 

Stopa smrtnosti u svezi s COVIDOM-19 ne može se pouzdano utvrditi. Ona je, naime, netočna jer „ako netko umre i uzrok njegove smrti nije jasno dijagnosticiran, uzrok smrti se pripisuje Covid-19.” To su izjavljivali: Andrej Plenković, Krunoslav Capak, Alemka Markotić, Maja Grba-Bujević, ravnatelj HZJZ i po hijerarhiji svi koji u ovom projektu sudjeluju i izvršavaju naloge gore spomenutih.

 

Namještanje visoke stope smrtnosti proizlazi i iz kontroverznih podataka Državnog zavoda za statistiku (DZS) i HZJZ. Prema podacima DZS u prvih 6 mjeseci 2020. godine broj umrlih iznosio je 26.456. Za isto razdoblje u 2019. godini bilo je 27.441 smrtnih slučajeva, iz čega proizlazi da je u 2020. godini i pored COVIDA-19 umrlo 985 osoba manje. Prema podnesku iz Ministarstva zdravstva podatak za smrtnost u prvih 6 mjeseci u 2019. godini bio je 27.118 umrlih. Proizlazi da ni podaci državnih institucija nisu usklađeni. Međutim, ne treba zanemariti činjenicu da, ako uzrok smrti nije dokazan, a preminuli je pozitivan na korona virus, tretira se kao da je umro od COVID-19, što je nedopustivo, a pogotovo znajući da se obdukcije ne provode.

S tim u svezi, prof. dr. Klaus Puschel, voditelj sudske medicine sa Sveučilišta u Hamburgu, koji je obducirao više od 100 osoba s dijagnozom COVID-19 rekao je „Opasnost od virusa SARS Cov-2 uvelike je pretjerana. Svi mrtvi bili su u prosjeku stari 80 godina i svi su imali životno opasne bolesti prije infekcije Covid-19. Nitko nije umro od virusa SARS Cov-2. Promjene na organima često su bile slične onima kod bolničkih infekcija.„

 

Identičan stav zauzeo je akademik i molekularni biolog prof. dr. Miroslav Radman, koji je u studenom 2020. godine rekao: „U Hrvatskoj je u prvih osam mjeseci ove godine umrlo 1.967 ljudi manje nego u istom razdoblju prošle godine.“

 

Navedeno potvrđuje i prof. dr. John Ioannidis (profesor s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Stanford) koji na temelju meta – analize i službenih podataka zaključuje da je smrtnost od COVID-19 bolesti 0,15% zaraženih ili   slično smrtnosti od umjerene epidemije gripe.

Prof. dr. Ursel Heudorf – specijalistica za javno zdravstvo u Frankfurtu, prof. dr. Torsten Bauer – predstojnik plućne klinike u Berlinu te prof. dr. Henrik Streeck – ravnatelj Instituta za virusologiju Medicinskog fakulteta u Bonnu, zaključuju u skladu sa svojom medicinskom doktrinom da, unatoč naglo rastućem broju PCR pozitivnih osoba, broj bolesnika s COVID-19 kojima je potrebna bolnička skrb i dalje ostaje mali.

 

Da je virus doista toliko agresivan, tada bi smrtnost bila katastrofalna. Vlada RH niti ne govori koliko ima slučajeva u kojima su ljudi samo zaraženi, ali ne pokazuju simptome bolesti. Sve to ukazuje na krajnje sustavan i sofisticiran način zastrašivanja stanovništva RH.

 

D o k a z :

 1. a) ispitivanje Davora Božinovića, Krunoslava Capaka, Alemke Markotić, Bernarda Kaića, Zvonimira Šostara
 2. b) izjave Davora Božinovića, Krunoslava Capaka, Vilija Beroša, Maje Grba-Bujević, Alemke Markotić, Damira Truta i drugih NN osoba
 3. c) ispitivanje prof. dr. Klaus Puschel – voditelj sudske medicine pri Sveučilištu u Hamburgu ( videokonferencija)
 4. d) ispitivanje molekularnog biologa dr. Radman Miroslava ( videokonferencija)
 5. e) saslušanje prof. dr. Ursel Heudorf – specijalistice za javno zdravstvo u Frankfurtu, prof. dr. Torsten Bauer- predstojnika plućne klinike u Berlinu, prof. dr Henrik Streck- ravnatelja Instituta za virusologiju Medicinskog fakulteta u Bonnu ( videokonferencija)

 

 

 1. Dokazana osnovana sumnja za počinjenje slijedećih kaznenih djela:

 

 1. Zločin protiv čovječnosti, opisano i kažnjivo sukladno članku 90. st. 8., 9., 10. i 11. KZ-a

 

Tko kršeći pravila međunarodnog prava u sklopu širokog ili sustavnog napada usmjerenog protiv civilnog stanovništva, uz znanje o tom napadu:

 1. progoni neku odredivu skupinu ili zajednicu na političkoj, rasnoj, nacionalnoj, etničkoj, kulturnoj, vjerskoj, spolnoj ili drugoj osnovi koja se općenito prema međunarodnom pravu smatra nedopustivom, i to počini u vezi s bilo kojom radnjom opisanom u članku 88. do 91. ovoga Zakona tako da drugoj osobi zato što pripada određenoj skupini ili zajednici namjerno i u velikoj mjeri oduzme temeljna prava suprotno međunarodnom pravu,
 2. uhiti, drži u zatočeništvu ili otme osobe u ime ili uz dopuštenje, potporu ili pristanak države ili političke organizacije, a nakon toga odbije priznati takvo oduzimanje slobode ili uskrati obavijesti o sudbini ili mjestu na kojem se osobe nalaze, s ciljem da im se uskrati pravna zaštita kroz dulje vremensko razdoblje,
 3. u okviru institucionaliziranog režima sustavnog potlačivanja i dominacije jedne rasne skupine nad drugom rasnom skupinom ili skupinama i u namjeri održavanja takvog režima počini neko nečovječno djelo opisano u ovom članku ili djelo slično nekom od tih djela (zločin apartheida), ili
 4. počini druga nečovječna djela kojima se namjerno uzrokuje teška patnja, teška tjelesna ozljeda ili teško narušenje zdravlja.

 

Kao što je navedeno u točki 2. ove kaznene prijave, okrivljeni su počinili opisano kazneno djelo zajednički, svjesno i s namjerom kroz dulje vremensko razdoblje te isto čine i dan danas. Donošenjem i provođenjem svih odluka navedenih u točki 2. ove prijave, pristupili su sustavnom ograničavanju sloboda stanovništva, vršenjem diskriminacije, širenjem panike, straha i mržnje te mjerama prisiljavali građane na “dobrovoljno” cijepljenje cjepivom koje prethodno nisu ispitali, nisu objavili kontraindikacije, a koje svaki lijek u upotrebi mora sadržavati te nisu izvršili provjeru učinkovitosti navedenih cjepiva. Nisu upozorili niti ispitali sredstva učinkovitosti odluka i mjera kojima krše temeljna ljudska prava građana, a niti su provjerili sigurnost lijekova/cjepiva koje agresivnom i samouvjerenom kampanjom nameću građanima. Tako je, primjerice, cjepivo Johnson&Johnson kojim su se građani RH cijepili skoro šest mjeseci, u Sloveniji nakon navedenog razdoblja zabranjeno za upotrebu zbog štetnosti na ljudsko zdravlje, obzirom da je preminula djevojka od 22 godine od posljedica primanja navedenog cjepiva. Znači, okrivljeni su šest mjeseci koristili navedeno cjepivo nad hrvatskim građanima, riskirajući da se isto dogodi bilo kojoj cijepljenoj osobi.

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) do danas javnosti nije predočio niti jedan podatak o sastavu, učinkovitosti, kontroli kvalitete i toksikološke podatke uvjetno odobrenih medicinskih proizvoda za cijepljene protiv COVID-19.

 

Eksperimentalni proizvodi bazirani na tehnologiji koja do sada nije još bila istražena na ljudima i koja nema ni minimalni broj prethodnih sigurnosnih provjera, nameću se stanovništvu, od nedavno i djeci i trudnicama bez ikakvih procedura praćenja zdravlja primatelja.

 

Još od Nirnberškog kodeksa je testiranje cjepiva na ljudima zabranjeno, a okrivljeni su prividnom “dobrovoljnosti” mjera prisiljavali ljude na konzumaciju eksperimentalnog cjepiva, obzirom da je svakoj necijepljenoj osobi postao otežan svakodnevni život zbog mjera i diskriminacije koje su nametnuli okrivljeni.

 

Odgovorne osobe HZJZ-a smatraju kako nisu u obvezi izvršiti sigurnosnu provjeru cjepiva, niti preuzeti odgovornost za posljedice, već smatraju dovoljnim stav EMA (Europska agencija za lijekove), koja je  potvrdila da ne postoje nezavisna istraživanja i nezavisna potvrda sigurnosti i učinkovitosti cjepiva, već da postoje isključivo studije. Sve okrivljene osobe od samog početka inkriminiranog razdoblja su znale da su navedena cjepiva eksperimentalna te o tome nisu obavijestili građane kako bi oni sami donijeli odluku o cijepljenju koje po zakonu mora biti dobrovoljno, ukoliko se radi o eksperimentalnom cjepivu. Pritom trenutnu odluku okrivljenih da je cijepljenje u RH dobrovoljno držimo ništetnom, obzirom da su isti svojim samovoljnim odlukama vršili prisilu te medijsku agresivnu propagandu kako bi građane prisilili na “dobrovoljno” eksperimentalno cjepivo koje se u konačnici ispostavilo neučinkovito, a često i štetno što vidimo po smrtnim slučajevima diljem svijeta dok kod nas još nema tih priznanja.

 

 1. Mučenje i drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje, opisano i kažnjivo prema članku 104. KZ-a

 

Službena osoba ili osoba koja na poticaj ili s izričitim ili prešutnim pristankom službene osobe ili druge osobe koja djeluje u svojstvu službene osobe prouzroči drugome tešku tjelesnu ili duševnu bol ili patnju da bi od njega ili druge osobe dobila obavijest ili priznanje, ili da bi ga kaznila za djelo što ga je počinio ili je osumnjičen da ga je počinio on ili neka druga osoba, ili da bi se on ili druga osoba zastrašila ili da bi se na njega ili drugu osobu izvršio pritisak, ili zbog bilo kojeg razloga utemeljenog na bilo kojem obliku diskriminacije,kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

 

Donošenjem i provođenjem Odluke o uvođenju Covid potvrda, okrivljeni su počinili i ostvarili biće opisanog kaznenog djela s izravnom namjerom kroz duže vremensko razdoblje, svjesno znajući da Covid potvrde ne štite od zaraze, niti sprječavaju širenje virusa, već osobama daju lažni osjećaj sigurnosti, navodeći ih na neoprezno ponašanje i širenje virusa. Navedena odluka je donesena te je i dalje na snazi usprkos činjenici da okrivljeni imaju znanstvene dokaze da cijepljeni i necijepljeni skoro jednako prenose virus COVID-19. Izvršena je diskriminacija i podjela ljudi na osobe s potvrdom i bez potvrde te su kroz propagandu medija necijepljeni pogrdno postali “antivakseri”, neodgovorne osobe koje prenose virus i ugrožavaju živote drugih ljudi, a što sve nije istina. Time su okrivljeni svjesno i s namjerom, radi prisiljavanja na cijepljenje, određenu skupinu građana doveli u ponižavajući položaj, stigmatiziran od strane društva.

 

 1. Povreda slobode mišljenja i izražavanja misli, opisano i kažnjivo sukladno čl.127. KZ-a

 

(1) Tko uskrati ili ograniči slobodu govora ili javnog nastupa, slobodu tiska ili drugih sredstava priopćavanja ili slobodno osnivanje ustanova javnog priopćavanja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko naredi ili provodi cenzuru, ili novinaru protupravno uskrati ili ograniči slobodu izvještavanja.

 

Hrvatska liječnička komora (HLK), odnosno njen predsjednik ugrožavali su slobodu mišljenja liječnika kao i slobodu  janvoga nastupa. U nisu istupa predsjendik HLK javno je prozivao liječnike koji su zastupali drugačija mišljena od službenih (od strane Vlade RH,  HZJZ , nacionalnog kriznog stožera ) . Umjesto   stavljanja u zaštitu  svoga  članstva, a to su liječnici, HLK je na čelu s  predsjednikom dr.med  Krešimirom Luetićem  javno objavljivala   nepotpisane  dokumente  na  web stranici HLK, osuđivalo se i prijetilo pojedinim liječnicima,  upućivalo ih se na  etičko povjerenstvo uz  prijetnje  Sudom časti  HLK, umjesto da je HLK sam  pozivao   članstvo    na  argumentirane rasprave   kako bi se   postupalo na dobrobit  građana  RH. Time je  direktno  kršio temelj  odnosa    među liječnicima (Hipokratova zakletva: citat….“održavati ću svim  svojim  silama   čast i plemenite tradicije  liječničkog zvanja, moji kolege  biti će mi braća“…). Iako su odgovornima u HLK bili ili morali biti poznati rezultati znanstvenih istraživanja i studija u kojima se obrađuju najnovije spoznaje o Covid potvrdama, nošenju maski, nuspojavama od cjepiva itd. oni su se stavili u ulogu arbitra koji prosuđuje i presuđuje što je konačna istina a što nije, iako je riječ o strukovnoj udruzi, odnosno komori, a ne znanstvenoj instituciji koja sama provodi istraživanja ključnim pitanjima Covid 19 fenomena. HLK i njegov službeno glasilo odbijali su  objavljivanje dokumenata  u kojima su  iznošeni argumenti  koji nisu  bili  u skladu sa službenim stavovima  vezanim uz   Covid 19  pandemiju, ali su   bili temeljeni na znanstvenim istraživanjima. Liječnici se   educiraju cijeli život, ne zato  da bi  bili slijepi poslušnici  službenih  političkih stavova,  već da  bi cijeli život  promišljali  i donosili  odluke temeljene  na  znanstvenim spoznajama  i služili  na dobrobit   građanima.

 

Nadalje, okrivljeni su upotrebom javnog medija počinili predmetno kazneno djelo tako da su u državi stvorili atmosferu u kojoj je svatko tko je drukčijeg uvjerenja od okrivljenika osuđen, ismijan te diskriminiran. Tako je predsjednik Vlade iz društva znanstvenih savjetnika izbacio prof.dr.sc Gordana Lauca, obzirom da on ima drukčije mišljenje od vladajućih. Tako je svaki znanstvenik ili osoba koja je protivnik eksperimentalnog cjepiva postala ismijana, osuđena, marginalizirana i diskriminirana. Sve navedeno čini obilježje opisanog kaznenog djela, kojeg su okrivljenici počinili s izravnom namjerom te ga čine i danas.

 

 1. Povreda slobode vjere, opisano i kažnjivo sukladno članku 130. KZ-a

(1) Tko uskrati ili ograniči slobodu savjesti i vjeroispovijesti, javnog očitovanja vjere ili drugog uvjerenja, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko vjerskoj zajednici koja djeluje u skladu sa zakonom uskrati pravo jednakosti s drugim vjerskim zajednicama u Republici Hrvatskoj ili joj uskrati ili ograniči javno obavljati vjerske obrede, osnivati škole, učilišta, zavode, socijalne ili dobrotvorne ustanove i upravljati njima.

 

Okrivljeni su svjesno i s namjerom, upotrebom javnog medija, počinili kazneno djelo povrede slobode vjere, s obzirom da uskraćuju, odnosno ograničavaju slobodu savjesti i drugog uvjerenja građanima. Svatko tko je drugačijeg uvjerenja od onog koji se neprekinutom propagandom nameće građanima biva diskriminiran, osuđen i ismijan te mu se uz to, nameće teret u vidu da, ukoliko se ne podvrgne navodnom dobrovoljnom cijepljenju odgovara za smrt osobe na koju je prenio COVID-19, iako je znanstveno dokazano da i cijepljeni prenose zarazu. Na taj način okrivljeni uskraćuju i ograničavaju građane da sami donose izbor o cijepljenju te im uskraćuju svako drugo uvjerenje koje je suprotno od onog koji im oni nameću.

 

 1. Zlostavljanje na radu, opisano i kažnjivo sukladno članku 133. KZ-a

 

(1) Tko na radu ili u vezi s radom drugog vrijeđa, ponižava, zlostavlja ili na drugi način uznemirava i time naruši njegovo zdravlje, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

 

Donošenjem i provođenjem Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (NN 121/2021) od dana 21. studenog 2021. godine, okrivljeni su počinili i ostvarili biće navedenog kaznenog djela s izravnom namjerom, obzirom da su takvom odlukom sve zaposlenike u javnom sektoru izložili ponižavanju, prisilama, diskriminaciji.

 

 1. Protupravno oduzimanje slobode, opisano i kažnjivo sukladno članku 136. KZ-a

 

(1) Tko drugoga protupravno zatvori, drži zatvorena ili mu na drugi način oduzme ili ograniči slobodu kretanja, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

(2) Tko drugome protupravno oduzme slobodu s ciljem da ga prisili da što učini, ne učini ili trpi,

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

(3) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. i 2. ovoga članka počinjeno prema djetetu, osobi s težim invaliditetom, bliskoj osobi ili je protupravno oduzimanje slobode trajalo dulje od petnaest dana, ili je počinjeno na okrutan način, ili je osobi kojoj je protupravno oduzeta sloboda prouzročena teška tjelesna ozljeda, ili je počinjeno od strane službene osobe u obavljanju službe ili odgovorne osobe u obavljanju javne ovlasti, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.

 

Navedeno kazneno djelo okrivljenici su počinili donošenjem i sustavnim provođenjem Odluke o lockdownu, Odlukama o ograničenjima napuštanja županija i država, a sve usprkos nejednakom obrascu postupanja kako i kad je okrivljenicima određena odluka koristila ili ne, sve pobliže opisano u točki 2 ove kaznene prijave. Dokaz da su okrivljenici znali da time ne štite građane od visokog stupnja smrtnosti, očituje se u tome što su se navedene odluke redovito ukidale u situacijama povećane potrošnje građana, tj. dolaskom sezone, prigodom vjerskih procesija i drugih blagdana i svetkovina.

 

 

 1. Prisila, opisano i kažnjivo sukladno članku 138. KZ-a

 

1) Tko drugoga silom ili ozbiljnom prijetnjom prisili da što učini, ne učini ili trpi, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

 

Okrivljeni su svjesno i s namjerom, upotrebom javnog medija HRT-a, građanima RH jasno i bez dvojbe prijetnjama nametali strah od posljedica ne cijepljenja. Obilježja kaznenog dijela prijetnje očituju se u donošenju raznih odluka kojima su svim necijepljenim građanima povrijeđena osnova prava i slobode, onemogućen pristup brojnim javnim ustanovama, državnim službama, liječnicama itd., dok građanima koji imaju Covid potvrdu je omogućeno nesmetano kretanje, iako je moguće da su u trenutku zaraženi i da su prijenosnici COVID-19 virusa, međutim  to nitko ne provjerava. Stoga se sva obilježja počinjenog kaznenog djela prijetnje, uznemiravanja i oduzimanja slobode očituju u propagandama, odlukama i mjerama.

 

Navedeno kazneno djelo počinjeno je od strane okrivljenika posredstvom medija HRT-a, kojim se iste građane plašilo isključivo dramatičnim pojedinačnim slučajevima umrlih necijepljenih osoba, iako su se u isto vrijeme događali i smrtni ishodi svih osoba, cijepljenih i necijepljenih. Propagandom “Misli na druge, cijepi se” strašilo se građane da će odgovarati za smrt svoga bližnjega ukoliko se ne cijepe, iako su znali da navedeno nije istina, obzirom da i cijepljeni građani prenose COVID-19 virus.

 

 1. Nedozvoljena uporaba osobnih podataka, opisano i kažnjivo sukladno članku 146. KZ-a

 

1) Tko protivno uvjetima određenima u zakonu prikuplja, obrađuje ili koristi osobne podatke fizičkih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

 

Okrivljeni su svjesno i s namjerom prikupljali, obrađivali i koristili osobne podatke fizičkih osoba, a prilikom kojeg počinjenja kaznenog djela su lažno informirali građane RH o uzrocima smrti osoba. Naime, ako uzrok smrti osobe nije dokazan, preminuli se tretira da je umro od COVID-19, što je nedopustivo, a pogotovo znajući da se obdukcije ne rade. Stoga su okrivljeni kontinuirano, svjesno i s namjerom putem HRT-a svakodnevno obavještavali o broju zaraženih, preminulih od COVID-a itd., odnosno i danas to rade, na način da su protivno zakonu prikupljali, obrađivali i koristili osobne podatke fizičkih osoba. Također su dopuštali ili čak prisiljavali druge osobe da neovlašteno prikupljaju podatke o zdravstvenom stanju kupaca u trgovinama ili strankama u državnim ustanovama.

 

 1. Nesavjesno liječenje, opisano i kažnjivo prema članku 181. KZ-a

 

(1) Doktor medicine, doktor dentalne medicine ili drugi zdravstveni radnik koji obavljajući zdravstvenu djelatnost primijeni očito nepodobno sredstvo ili način liječenja ili na drugi način očito ne postupi po pravilima zdravstvene struke ili očito nesavjesno postupa pa time prouzroči pogoršanje bolesti ili narušenje zdravlja druge osobe, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

 

Okrivljenici medicinske struke Alemka Markotić, Vili Beroš i biomedicinske struke –  Radovan Fuchs te mnogi ravnatelji bolnica, medicinsko osoblje koje je nagovaralo pacijente na cijepljenje i davalo cjepivo pacijentima propustili su informirati građane o nuspojavama cijepljenja, o činjenici da je navedeno cjepivo eksperimentalne prirode te da u konačnici nisu sigurni u djelotvornost cjepiva. Minimum informacije je bio upozoriti ih na upute proizvođača cjepiva. Vlada RH zajedno sa svih okrivljenicima bili su dužni informirati građane o nuspojavama lijeka, odnosno mogućim kontraindikacijama te djelotvornosti lijeka. Bi li građani pristupili cjepivu da im je bilo poznato da isto cjepivo djeluje samo 3 mjeseca i to samo na jedan soj virusa COVID-19? Također, okrivljeni su bili dužni informirati građane o poznatim znanstvenim studijama i ne nuditi lijek koji nije provjeren i za koji postoji rizik eksperimentalne prirode. To se dokazuje i dostupnom studijom grupe autora s Massachusetts Institute of Technology – svjetskog znanstvenog instituta iz Cambridgea, koja je objavila rad u kojem dokazuju da se mRNA konstrukti ugrađuju u genom, kao i da bi se u konačnici  mRNA s cjepivom mogla ugraditi u ljudsku DNA zametnih stanica i transgeneracijski prenositi.  Navedeno okrivljenima nije moglo ostati nepoznato, međutim isto su zatajili građanima.

 

Upravo je stoga bilo apsolutno nedopustivo da se ova eksperimentalna cjepiva koja su prvi put primijenjena u povijesti medicine stavljaju na tržište prije ispitivanja njihovog djelovanja, odnosno dokazivanja posljedica.

 

 1. Javno poticanje na nasilje i mržnju, opisano i kažnjivo prema članku 325. KZ-a

 

(1) Tko putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način javno potiče ili javnosti učini dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadniku skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etničke pripadnosti, jezika, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

 

Navedeno kazneno djelo ostvareno je posredstvom i upotrebom medija HRT-a kao javne televizije, te tiskanim državnim medijima, pomoću i posredstvom kojih je propagandnim programom HZJZ-a  i Vlade širen strah, mržnja i diskriminacija u društvu zbog podjele oko uvjerenja pojedinih osoba vezano za cijepljenje ili necijepljene. Navedenim zastrašivanjem vršila se prisila na cijepljenje građana koji nisu bili zainteresirani za dobrovoljno cijepljenje, a sve kako bi ih se prisililo na nešto što ne žele, pritom im je uporabom javnog medija pružen isključivo jednostrani sadržaj za cijepljenje, a sve znanstvene stavove suprotne navedenom stavu se osuđivalo, cenzuriralo i omalovažavalo. Zbog navedene propagande nastupila je podjela u društvu, mržnja između građana obzirom da se propagandama HZJZ-a i Vlade direktno osuđivalo necijepljene da ugrožavaju život cijepljenima. Sve navedeno je ostvarilo biće kaznenog djela poticanje na nasilje i mržnju građana radi prisile cijepljenja necijepljenih građana znajući da cijepljeni i necijepljeni skoro jednako prenose virus COVID-19.

 

 

 1. ZAKLJUČNO:

 

Osumnjičenici su počinili kaznena djela kako im se ovom kaznenom prijavom stavlja na teret, udruženo sa svjesnom namjerom kroz duže vremensko razdoblje, a osobito kazneno djelo zločina protiv čovječnosti, na način da su prouzročili nezakonitu situaciju, ograničavajući i zabranjujući građanima RH ostvarivanje njihovih temeljnih ljudskih prava i slobode, pravo na rad, pravo na zdrav život, pravo na udruživanje, pravo na obrazovanje, pravo na kretanje, sustavno i namjerno zanemarivanje i pristup  znanosti, a sve obzirom da su svi navedeni znali ili su trebali znati da time čine kaznena djela koja im se ovom kaznenom prijavom stavljaju na teret.

 

Osumnjičenici i svi navedeni suosumnjičenici također su znali ili mogli i morali znati da su PCR testovi neprihvatljivi i beskorisni, stoga su sve mjere temeljene na  njima nezakonite poput zatvaranja državne granice, zabrane kretanja, zabrane prometa javnog prijevoza i ostalih mjera koje je poduzela Vlada RH, Stožer RH i svi županijski stožeri i namjeravaju ih izvršiti i ubuduće.  Osumnjičenici su putem Odluka i mjera zabrane kretanja ili ograničenja kretanja, u svezi s PCR testom, sustavno i namjerno obmanjujući javnost jednostranim znanstvenim radovima, neobjavljivanjem točnih činjenica vezanih za cjepiva, namjerno i s predumišljajem dovodili u zabludu građane RH, odnosno u opasnost njihovo zdravlje i živote, nudeći im i prisiljavajući ih na korištenje eksperimentalnih cjepiva bez prethodnog upoznavanja sa kontraindikacijama i kontrolom liječnika.

 

Kroz cijelo vrijeme zadržavaju se i donose nove mjere, konkretnije donesena je Odluka o uvođenju Covid potvrda, pri čemu se cijepljeni mogu slobodno kretati bez testiranja, iako je dokazano da prenose zarazu skoro isto kao i necijepljeni kojima se navedenom mjerom ograničava pristup javnim ustanovama.  Navedene Covid potvrde su uvedene, iako osumnjičeni svjesno znaju da su iste potpuno neučinkovite te da se time čini diskriminacija stanovništva i prisila istih na cijepljenje, kako bi se mogli slobodno kretati i obavljati svoje radne zadatke. Unatoč dokazanoj činjenici da mRNA cjepiva ne štite od COVID-19, već moguće uzrokuju ozbiljne zdravstvene ozljede i smrt, okrivljenici nastavljaju poticati cijepljenje, iako nikada nisu izvršili potrebnu analizu podataka, ispitivanja i studija cjepiva, već su nastavili ignorirati smrtne slučajeve, štete i ozljede uzrokovane cjepivom.

 

U objavljenom pravnom dokumentu hrvatskog Instituta za pravnu kulturu „Ordo Iuris“ decidirano je navedeno kako su sadašnja cjepiva još u testnoj fazi, da njihovi mogući štetni učinci nisu dovoljno sagledani, stoga je nametanje takvih cjepiva kao obveznih, oblik prisilnog podvrgavanja građana liječničkim ili znanstvenim pokusima, a što je izričito zabranjeno odredbom čl. 23. Ustava Republike Hrvatske.

 

 

 

 

Slijedom svega navedenog, predlaže se provesti istragu i predložene istražne radnje kako bi se utvrdila osnovana sumnja da su osumnjičenici počinili kaznena djela koja im se ovom kaznenom prijavom stavljaju na teret te slijedom toga pokrenuti kazneni postupak protiv okrivljenika, donijeti osuđujuću presudu uz izricanje odgovarajuće kazneno pravne sankcije.

 

 

 

U Zagrebu, dana 24. veljače 2022. godine.

Prof. dr. sc.  IVAN  LOVRINOVIĆ