Lovrinović: zaustavimo devastaciju gradskih kvartova

10.05.2017.Vijesti

Danas u 13 sati je u Parku Trnjanska Savica održana konferencija za novinare povodom predstavljanja kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba prof. dr. sc. Ivana Lovrinovića i zamjenika gradonačelnika Tihomira Lukanića i Josipe Rodić, dr. med. ispred koalicije Promijenimo Hrvatsku i Živog zida.

Tema konferencije bila je „Zeleni Zagreb – očuvanje zelenih površina i zaustavljanje devastacije gradskih kvartova“. Okupljenim novinarima su se obratili kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba prof. dr. sc. Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku i predsjednik stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić koji je iskazao potporu kandidatima u Gradu Zagrebu.

U svom govoru Lovrinović je istaknuo: – Odabrao sam ovo mjesto na Trnjanskoj Savici upravo zato jer je postalo gotovo simbolom višekratnih i višegodišnjih pokušaja uništavanja zelenih površina u Zagrebu, a sve zbog samovoljnih odluka aktualnog gradonačelnika i protivno volji većine stanovnika Savice, ali građana Zagreba. Takvih primjera ima u svakom zagrebačkom kvartu i jedino što još možemo očekivati da gospodin Bandić pošalje bagere i počne rušiti Zrinjevac i mijenjati Lenucijevu potkovu. Ali to i slične aktivnosti neću dopustiti!

Nadalje, dodao je: – Zagrepčani su uskraćeni za dostojan broj vrtića i škola, a u nekim dijelovima grada i za osnovnu komunalnu infrastrukturu koja je civilizacijski minimum, rade se skupi projekti koji smanjuju kvalitetu života u Zagrebu i kojim se sustavno zanemaruju javni interesi. Želim promovirati Zagreb kao zeleni grad, s novim parkovima i s više uređenih sadašnjih parkova, više biciklističkih staza i širim krugom pješačke zone. U svakom zagrebačkom kvartu morala bi postojati pješačka zona, oslobođena automobila i organizirana kao društveno središte toga kvarta. Upravo ja i stranke koje me u potpunosti podržavaju u izboru za gradonačelnika, uvijek smo znale zaštiti javni interes i boriti se za dobrobit svih građana.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić kazao je da vjeruje u uspjeh koalicije dviju stranaka Živog zida i Promijenimo Hrvatsku te je podsjetio na primjere lošeg gospodarenja javnim novcem na primjeru parka na Laništu koji je bio u privatnom vlasništvu i u koji je grad uložio velika sredstva, da bi nakon godinu dana vlasnik sravnio park i počeo gradnju na toj površini. Takve stvari se ne smiju događati, zaključio je Sinčić.