Na odnosu prema HNB-u i franku pokazat će se TKO LAŽE DA RADI ZA NAROD!

30.09.2016.Vijesti

Argumentirani Lovrinovićevi stavovi o HNB-u i nakaradnom monetarno – kreditnom sustavu, koji je posložen na način da uništi hrvatsku proizvodnju i hrvatske građane, mogli bi biti razlog zašto su mediji u službi banaka, poput Jutarnjeg lista (bankar Franjo Luković na čelu je Nadzornog odbora EPH, a kralj ovrha i najveći hrvatski lihvar Marijan Hanžeković vlasnik je izdavačke kuće) navalili na čelnika Promijenimo Hrvatsku

lovrinovic-izmedu-redaka”Slijedeći tjedan će se Vlada morati očitovati o zahtjevu (pismu)Europske komisije koje se odnosi na Zakon o konverziji kredita vezanih uz švicarske franke. To je pritisak u smjeru da Hrvatska pristane svojim građanimanametnuti obvezu naknade “štete”bankama koja navodno proizlazi iz takve konverzije.

Za stranku Promijenimo Hrvatsku biti će vrlo važno kako će se tko postaviti prema tom pitanju, odnosno problemu. Posebno će biti zanimljivo pratiti stavove onih koji se busaju u prsa glede zaštite hrvatskih nacionalnih interesa”, napisao je profesor Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku i novoizabrani saborski zastupnik, na svom facebook profilu.

”Izmjene Zakona o HNB-u pokrenuo sam upravo ja u Saboru dok sam bio u Mostu i sve je pripremljeno da se usvoji na prvoj sjednici Sabora. Opet je došlo jedno pismo iz Europske središnje banke koje relativizira izmjene tog zakona. Most je sada preuzeo tu ideju jer je želio prije izbora pridobiti dio glasača na tom pitanju. Međutim, Vlada (sada tehnička) odbila je dati suglasnost na izmjene Zakona o HNB-u, a njen potpredsjednik je Božo Petrov. HDZ je, osim časnih pojedinaca, također opstruirao izmjene Zakona o HNB-u. Dakle, jedno se govori a drugo radi. Biti će zanimljivo vidjeti kakvi će stavovi biti sada. Stranka Promijenimo Hrvatsku insistira na izmjenama Zakona o HNB-u i da državna revizija tamo što prije obavi posao. Fokusirani smo na program i ciljeve. Ono što je dobro za građane, gospodarstvo i državu podržati ćemo”, dodao je profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koji je zadnjih dana izložen brojnim medijskim napadima i podmetanjima.

Na svom FB profilu Lovrinović je stavio i link emisije Mreža TV, na kojoj je nedavno gostovao i vrlo argumentirano govorio o ‘nedodirljivoj bjelokosnoj kuliHrvatskoj narodnoj banci, koja je svojevrsna država u državi, no koju nitko u Hrvatskoj ne smije kontrolirati i koja, stoga, pogoduje bankama, a radi na štetu hrvatskih nacionalnih interesa.lukovic-i-prka

Vrlo utemeljeni i argumentirani Lovrinovićevi stavovi o Hrvatskoj narodnoj banci i nakaradnom monetarno – kreditnom sustava, koji je posložen na način da uništi hrvatsku proizvodnju i hrvatske građane, mogli bi biti razlog zašto su mediji u službi banaka, poputJutarnjeg lista (bankarFranjo Luković na čelu je Nadzornog odboraEPH, a kralj ovrha i najveći hrvatski lihvar Marijan Hanžeković vlasnik je izdavačke kuće) navalili na Lovrinovića.

Jer Jutarnji list – pogotovo kroz tekstove ‘ljubitelja bankara’ Gojka Drljače – sustavno već godinama nastoji diskreditirati profesora koji se zalaže za promjenu Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci te za mogućnost da Državna revizija napokon može ući u ‘bjelokosnu kulu’ na zagrebačkom Trgu hrvatskih velikana.

OVDJE možete pogledati emisiju ‘IZMEĐU REDAKA’ u kojoj dr. Lovrinović progovara o nedodirljivosti HNB-a i vrlo štetnoj kreditno monetarno politici ‘centralne mjenjačnice’.

izvor: www.promise.hr