Novi partner “Akcija mladih”

10.08.2016.Vijesti

Koalicija Živog zida, Franka i Promijenimo Hrvatsku jučer je predstavila ‘Akciju mladih’, svog novog partnera koji će zajedno s njima sudjelovati na izborima u svim izbornim jedinicama.

”Zaključili smo da je Živi zid, zajedno s partnerima iz Promijenimo Hrvatsku i Franka, jedina politička opcija koja prepoznaje ključni problem ove zamlje: duopol vlasti i štetu koju taj model već godinama čini Hrvatskoj. Uvjeren sam da je ova koalicija jedina opcija koja može donijeti nužne promjene ”, istaknuo je Vjekoslav Rubeša, predsjednik stranke Akcija mladih.

Ivan Vilibor Sinčić napomenuo je da Akcija mladih postoji već 12 godina, da se svo to vrijeme ne odriču svojih principa, da imaju vlast u općini Lovran te su posve kompatibilni sa Živim zidom i koalicijom s kojom će izaći na parlamentarne izbore.

”Pozivamo sve građane da odaberu jedini put koji nudi promjene. Jer Most je prevario birače i odustao od principa koje su isticali prije prošlih izbora”, istaknuo je Sinčić.

Dr. Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, istaknuo je da u velikim strankama pričaju da će zaposliti 100.000 pa čak i 150.000 ljudi te zaključio da će ih toliko ‘zaposliti’ u inozemstvu”. Dodao je da je koalicija Franka, Živog zida, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih jedina opcija političkog centra, dok se Most, prema njegovim riječima, priklonio HDZ-u.

Na pitanje kako komentira informacije o smanjenju javnog duga, odgovorio je da se radi o najobičnijoj manipulaciji.

”Pozivam njihove ekonomiste na sučeljavanje, da argumentirano razgovaramo o ekonomiji i o navodno odličnim brojkama”, istaknuo je Lovrinović.

Veliku pozornost izazvao je emotivni istup Mihaela Varga, članice Živog zida, koja je pozvala novinare da obiđu gradove i sela u Slavoniji te da se sami uvjere koliko su ulice puste.

”Više prijatelja imam u Irskoj, nego ovdje. Nije im lako, ali nisu imali izbora. Hrvatska je poput žene koja je višestruko silovana, zlostavljana i opljačkana, a počinitelj je na slobodi. No, svi o tome šutimo. Pozivam vas da ne šutite”, istaknula je Mihaela Varga, te zaradila pljesak okupljenih novinara.