Održan Osnivački sabor Promijenimo Hrvatsku – jačaju snage koje žele promjene

02.07.2016.Vijesti

Osnivački sabor političke stranke Promijenimo Hrvatsku održan je u subotu 2. srpnja u hotelu Antunović. S obzirom da će građani Republike Hrvatske na predstojećim parlamentarnim izborima 2016. godine donositi važnu odluku i birati saborske zatupnike Hrvatskog sabora koji će idućih 4 godine voditi našu domovinu Inicijativni odbor za osnivanje političke stranke krenuo je u pripreme. Na čelu s aktualnim saborskim zastupnicima Jurom Martinovićem, Ivanom Lovrinovićem i Ivicom Mišićem odlučio je stečeni politički kapital i gospodarski program Ivana Lovrinovića i sve stručne i eminentne osobe okupljene u istoimenoj udruzi koja je poslužila kao platforma za okupljanje ljudi, snažno promicati kroz političku stranku Promijenimo Hrvatsku.
Stručnjaci, članovi, volonteri, simaptizeri okupljeni u stranku Promijenimo Hrvatsku doista će mijenjati kvalitetu života u Hrvatskoj na bolje. Živjet će promjenu, domoljublje i moral dok ne promijene sustave koji su Hrvatsku odveli na dno svih europskih ljestvica.
Program je započeo himnom i minutom šutnje za poginule i nestale branitelje i stradalnike u Domovinskom ratu. Nakon toga, sjednicu Osnivačkog sabora otvorio je nezavisni saborski zastupnik Juro Martinović i pozvao goste da se obrate skupu. Prisutnima su se obratili: potpredsjednik udruge liječnika primarne zdravstvene zaštite Koncesionar dr. Jozo Ezgeta, profesor doktor Slavko Kulić, prvi ministar vanjskih poslova RH mr. sc Zdravko Mršić predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević, predsjednik Nezavisnih sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.
Potom je uslijedio radni dio sjednice na kojem su izabrani članovi upravnih tijela stranke. Za predsjednika je izbaran prof. dr. sc. Ivan Lovrinović, za potpredsjednika dipl. iur. Juro Martinović, a u Predsjedništvo stranke ušli su Ivica Mišić, Tihomir Babić, Zoran Marinović i Sanja Tandarić.
– Imamo iskren i stručan ekonomski program za oporavak hrvatskog gospodarstva koji je već prepoznat od strane stručnjaka i šire javnosti. S njim nudimo jamstvo da iduće 4 godine nećemo nastaviti gledati uništavanje, raspodaju i daljnju izdaju naše domovine. Stručnost, poštenje i stabilnost naša su snaga i prednost što smo dokazali prethodnim djelovanjem. U tom smislu mi nismo nova stranka, iako formalno pravno jesmo, ali naši su ljudi prošli dugi put građanskog i političkog aktivizma – kazao je predsjednik stranke Ivan Lovrinović.
– Nastojat ćemo vratiti povjerenje u treći put, koji je sada iz dobro poznatih razloga prilično poljuljan. Izbori su jako brzo i na njih nećemo ići sami, stranka Promijenimo Hrvatsku pripada političkom centru; oko 600.000 građana nalazi se na tom području i idućih dana i tjedana ćemo tražiti saveznike, ali isključivo kompatibilne našem programu i ciljevima – poručio je Lovrinović.

Priopćenje za medije
Foto izvor: Večernji list