PLINACRO i HERA također uništavaju Petrokemiju

03.03.2017.Vijesti

Danas je na svojoj facebook stranici predsjednik stranke Ivan Lovrinović objavio tekst sadržaja:

“Plinacro, državna firma koja transportira plin, samo od Petrokemije zarađuje oko 100 milijuna kuna godišnje. Inače ova firma je proteklih nekoliko godina imala čistu dobit oko 100 mln kuna godišnje.

No, umjesto da naplaćuju neke normalne cijene transporta plina oni su u odnosu na iste firme u drugim zemljama nabijali višestruko veće cijene. Tako npr. za tisuću prostornih metara plina u Mađarskoj se transport naplaćuje 11 dolara, Austriji 4,3, Sloveniji 7,5 dolara, a u Hrvatskoj od 25-31 dolar!!!

Umjesto da Plinacro naplaćuje fer cijenu ispada da svoju dobit bilda upravo na Petrokemiji, a obje firme su državne. Odobrenje za ovako nenormalno visoku cijenu dala je Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA). O čemu su ti ljudi razmišljali kada su odobravali ove cijene? Nema tu državne politike za stratešku kompaniju poput Petrokemije.

Evo, izdvojio sam samo jedan važan segment koji uništava Petrokemiju. O tečaju, kadroviranju, visokim kamatama itd da i ne govorim. Naša stranka jasno vidi probleme, a kada dođe u priliku, uz vašu podršku, temeljito će protresti Petrokemiju i druga javna poduzeća te pokazati da javna poduzeća mogu efikasno poslovati.
Većina javnih poduzeća liči na štale koje treba temeljito pomesti i urediti.”