VLADO ILJKIĆ, SUDIONIK OLUJE I KANDIDAT UDRUGE FRANAK

05.08.2016.Vijesti

Uoči 21. obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, razgovarali smo s Vladom Iljkićem, hrvatskim braniteljem iz Vukovara, sudionikom Oluje te nezavisnim kandidatom na listi koalicije Udruge Franak, stranke Promijenimo Hrvatsku te Živog zida, na skorim parlamentarnim izborima.

Kako danas, nakon više od dvadeset godina, gleda na iskustvo u vojno redarstvenoj akciji i na dosege Oluje, kako, pak, komentira silne, sve jače i sve glasnije, pritiske i napade iz Srbije vezane uz obilježavanje Oluje te što, kao kandidat na skorim izborima, namjerava promijeniti u slobodnoj Hrvatskoj, kako građani ne bi imali osjećaj da je Hrvatska u miru prokockala ono što su branitelji ostvarili u ratu, upitali smo poznatog vukovarskog branitelja i neovisnog kandidata udruge Franak te pravnog savjetnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Kao pripadnik policije i sudionik vojno-redarstvene akcije “Oluje”,  kao i njenih refleksija na čitavo područje  Republike Hrvatske, ponosan sam na sve učinjeno kao i na medalju “Oluja”, odličje koje mi je za moje sudjelovanje dodijeljeno.

Međutim, moram napomenuti da je moj glavni motiv ulaska u politiku zapravo rad za bolje društvo, a glavne teme s kojima se želim baviti jest promjena u monetarnoj i ekonomskoj politici te izmjene zakona u području pravosuđa. Zapravo sve ono za što se zalaže i sama Udruga Franak.

Što se vašeg pitanja tiče, osobno mislim da hrvatski građani i branitelji imaju moralno i svako drugo pravo slaviti „OLUJU“ kao legitimnu osloboditeljsku  vojno-redarstvenu akciju, pogotovu što je ona poduzeta tek nakon što je propao plan međunarodne zajednice za mirno rješenje sukoba, tzv plan Z4.

Dakle, potpuno je pogrešno  i zlonamjerno poistovjećivati sa nekom navodnom „RADOŠĆU“ hrvatskog naroda spram bilo čijih žrtava i nevolja, čak i kada se radi o neprijateljskim vojnicima, a kamo li civilima. Na žalost, takvu teoriju  u javnosti te prosvjednim notama stalno potencira službena Srbija, što nimalo ne doprinosi poboljšanju naših odnosa ali i njenom nastojanju da u Hrvatskoj ima i dobije saveznika na njenom putu u Europsku uniju.

Opet vraćam fokus na najvažnije, a to je da ono što kao neovisan kandidat na ovim parlamentarnim izborima očekujem, to je legitimna i prijeko potrebna „MONETARNA OLUJA“ kojom će se putem Zakonodavne, Izvršne i Sudbene vlasti ,  stati  na kraj bezakonju, pljački, lihvarenju…. rekao bih divljavštvu te nekažnjivosti takvog ponašanja u Hrvatskoj.

Mi neovisni kandidati na ovim izborima, uz svekoliku pomoć Udruge Franak i naših partnera iz “Promijenimo Hrvatsku” i “Živog zida” smo  to spremni potaknuti i biti nositelji tih promjena.