HDZSDP: „Korak naprijed!“, ostali: „NAZAD!“

23.06.2020.Vijesti

Hrvatska na čelu s HDZ-om i SDP-om nema budućnosti za sve svoje građane! Zato im nudi Njemačku, Irsku, Kanadu, Dubai! Velikodušno! Mogu se spakirati i otići sa svojim bračnim drugom i svojom djecom.

Mogu se i ne vratiti, njih to nije briga. Zanima ih priljev novca iz inozemstva. Koliko šalju svojima za život. Utoliko oni mogu manje dati za mirovine, socijalna davanja nezaposlenima, bolesnima. Jer poslat će djeca starim roditeljima, nezaposlenom bratu ili sestri, svom bolesnom ukućaninu.

Napravit će se i ad hoc humanitarna akcija prikupljanja novca za skupo liječenje djeteta u inozemstvu. Bože sačuvaj, da to sustav rješava, onda HZZO ne bi imao više od pola milijarde dobiti godišnje. I tražio uvijek – još, još! Ne žele ni čuti da novca u zdravstvu ima dovoljno, ni objašnjenja ni obrazloženja ni kako riješiti dugove. Samo je jedan način, i za HDZ i SDP – povećati iznos davanja za dopunsko osiguranje.

Ono što je u zdravstvenom sustavu dopunsko zdravstveno osiguranje – to je u mirovinskom sustavu drugi mirovinski stup. Institut koji osniva financijska institucija koja sigurno zarađuje. Vi NE!, oni DA!

Vi izdvajate, oni riskiraju da zarade više, ali mogu i izgubiti. Pritom rizik gubitka je vaš! U svim ovim krizama kroz koje nas provlače kao kroz centrifugu – mi smo, na kraju, gubitnici. Menadžeri – dobiju bonuse, zbog ulazne love – koju im „slovo zakona“ osigura – obaveznim nametom. U financijskom polju u kojem bi trebali biti stručni, zbog financijskih kriza i oscilacija na tržištu, izgube. A gubitak je naš rizik.

Zvuči poznato? Tako su banke govorile kad je skočio „švicarac“ na financijskom tržištu, a s njim i glavnice i rate kredita stotina tisuća građana. Rekle su: „To je vaš rizik!“ I u znak potpore svojoj tvrdnji, mnoge su digle i kamatu! Da povećaju dug i ratu! I slale po 50 kuna opomenu dva puta mjesečno za kašnjenje što građani više nisu imali u novčaniku novaca za kruh, ni režije, a kamoli za kredite!

Što je takva država, što su takve banke, što su takva osiguravajuća društva – to uistinu nije njihov problem! Naš je! I, zato ih 5. srpnja pometimo na izborima!

autorica: mr.sc. Ivana Kolovrat, politička tajnica

#DOSTAPLJAČKE #BESKOMPROMISNO